Gran Canaria attraksjoner og aktiviteter

Gran Canaria i Spania finner du en rekke attraksjoner og aktiviteter å gjøre og se under ferien. Gran Canaria tilbyr mye mer enn bare strender og sol, vi har oversikten over attraksjoner og aktiviteter på Gran Canaria i Spania fordelt på de ulike byene. Har du tips om attraksjoner og aktiviteter på Gran Canaria som vi burde ta med i oversikten, bruk kontaktskjemaet i menylinjen.

Attraksjoner og aktiviteter Agaete Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Agaete på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Agaete som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Attraksjoner og aktiviteter Agaete Gran CanariaReptilandia ligger i utkanten av Gáldar på veien fra Gáldar til Agaete. Parken ser ganske liten ut fra utsiden, den er på 10.000 m². Her finner du mer en 150 arter av reptiler i store terrarier pluss tre ulike utstillingslokaler innomhus. Blant reptilerene finnes det blant annet ormer, øgler, frosker, padder, iguanas, skillepadder, krokodiler og alligatorer. Andra dyr som bor her er edekopper, skorpioner, aper, lemurer og papegøyer. De mest populære dyrene her er den 7 meter lange kinesiske pythonormen, Komodraken som er verdens største øgle og som kan veie opp till 100 kg! Parken har åpent mellom kl 11:00 og 17:30.Innløpet til havna i Agaete
Her vil du finne den raske Fred Olsen ferja over til øya Tenerife, turen over tar ca 1 time. Her ligger også stranden med mørk grå sand, med praktfull utsikt. Her ligger også en rekke restauranter med utrolig god mat og drikke. Når dere først er i Agaete må dere prøve en av de gode fiskerettene de serverer. Vi vil spesielt anbefale den spesielle fiskesuppa (Caldo de pescado) den servers i alle restaurantene.

Mange kunstnere og kunstelskere bosatte seg her, noe som også forklarer hvorfor byen har så mange kunstgallerier. Til tross for at byen er gammel – den feiret 500-årsdag i 1981 – er det få historiske severdigheter her. Unntakene er kirken Iglesia de la Concepción ble bygget på slutten av 1800-tallet, og ligger på torget Plaza de la Constitución, samt den botaniske hagen Huerto de las Flores, med mange kanariske plantearter og subtropisk flora. Puerto de las Nieves i Agaete, er en av øyas sjarmeriske plasser. Et perfekt stopp ved en utflukt med bil på nordsiden av Gran Canaria. Langs strandpromenaden finns det mange barer og restauranter der man kan nyte den lokale kanariske gastronomien der fisk er det mest fremtredende. Man kan også passe på å ta seg et bad ved den rolige stranden nede ved havnen..

Attraksjoner og aktiviteter Agüimes Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Agüimes på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Agüimes som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

I september feires Festival del Sur i byen. Med undertittel Encuentro Internacional Tres Continentes, er dette en internasjonal teaterfestival med opptredener av teaterkompanier fra Sør-Amerika, Afrika og Europa. Denne kulturbegivenheten har etablert seg som et årlig høydepunkt for både lokalbefolkningen og turister. Den største attraksjonen i dette området, derimot, gjennom hele året, er Agüimes’ Parque de los Cocodrilos, en liten zoologisk hage som viser fram trente krokodiller og papegøyer. Langs kystlinjen av Ingenio og Agüimes, finner du strendene Playa de Vargas, et ideelt sted for windsurfing, og Playa del Cabrón, et av de beste dykkerstedene på øya.

Attraksjoner og aktiviteter Anfi del Mar Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Anfi del Mar på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Anfi del Mar som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Anfi del Mar sin strand, er det kurs i store og små seilbåter, dykking (Padi), vindsurfing. Daglig fra 11:00 til 18:00.

Attraksjoner og aktiviteter Artenara Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Artenara på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Artenara som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Rett utenfor byen Artenara ligger nasjonalparken Pinar de Tamadaba, hvor bildet over her er tatt. Her finner du den største furuskogen på Gran Canaria, med flotte innsjøer. Dette området er ypperlig hvis du liker korte eller lengre vandreturer. På klare dager har du en strålende utsikt til Tenerife og Teide, og andre dager henger skyene like over hodet på deg, og skaper en nesten trolsk stemning inne i skogen.

Attraksjoner og aktiviteter Arucas Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Arucas på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Arucas som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Arucas, også kjent som romens by, huser Destilerías Arehucas, det største romdestilleriet på Kanariøyene. Grunnlagt i 1884, har denne fabrikken (fábrica) med en årlig produksjon på mer enn 3.5 million liter rom, også et interessant museum der du kan lære alt om historien til fabrikken og romproduksjonsprosessen og der du også kan se tønner signert av kjendiser som de berømte tenorene Alfredo Kraus og Plácido Domingo, i tillegg til medlemmer av den spanske kongefamilien. Er du klar for litt mosjon kan du ta turen opp til Montaña de Arucas, byfjellet på 412 meter. Restauranten på toppen serverer lokal mat og drikke, og har fantastisk panoramautsikt over øya.

Attraksjoner og aktiviteter Firgas Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Firgas på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Firgas som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Firgas, en liten by som er berømt for sin produksjon av sprudlende mineralvann, som blir tappet fra en kilde i Barranco de las Madres, rundt 4 km borte. Med en produksjon på over 200 000 flasker om dagen, er dette smakfulle vannet veldig populært over hele øygruppa. Denne hyggelige, lille byen, som feiret 500års-jubileet sitt i 1988, inneholder også Paseos de Canaria og de Gran Canaria, der en menneskeskapt foss renner 30 meter nedover grunne trinn i midten av fotgjengeroverganger som ble lagt i 1995. På ryggen av benker ved veggen av tilgrensende hus ser du nydelige, malte landskap og historiske symboler til de sju Kanariøyene. Følg denne atspredende promenaden for å komme til Firgas’ Casa de la Cultura og en tilgrensende plass som inneholder både rådhuset og Iglesia San Roque der unge og gamle møtes på alle tidspunkt av dagen.

Attraksjoner og aktiviteter Gáldar Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Gáldar på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Gáldar som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Gáldar er veldig stolt av arven sin, noe som bevitnes av Guanchenavnene på mange av byens gater. Denne nordlige byen var også øyas hovedstad før Las Palmas de Gran Canaria. I dag er Gáldar en halvstor og travel by som brer seg ut ved foten av vulkanen Pico de Gáldar. Den har et idyllisk torg, Plaza de Santiago, med den neoklassiske Iglesia de Santiago de los Caballeros og ligger foran den tidligere beliggenheten til et kongelig hoff og et lite, spansk fort. Byggingen av denne digre kirken med tre skip startet i 1778 men var ikke fullført før på midten av det 19. århundre. Bemerkelsesverdige detaljer inkluderer en grønn døpefont fra det 16. århundre og statuene av Kristus og Jomfru Maria, begge arbeider av José Luján Pérez.

Attraksjoner og aktiviteter Ingenio Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Ingenio på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Ingenio som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Ingenio er mest kjent for broderiene og Museo de Piedra y Artesanía (stein- og håndverksmuseum) som huser keramikk, kurvfletting og landbruksutstyr, i tillegg til en samling av steiner og mineraler. Det er også en broderiskole der, hvor besøkende kan se hvordan de fine broderiarbeidene blir laget. Ingenio, som ligger på østsiden av Gran Canaria, markedsføres som et sentrum for kanariske broderier. Byen har også mye å by på for den som er interessert i arkitektur, kunst og industrihistorie. På 1600-tallet var den mest kjent for sin sukkerproduksjon. Byen og området rundt avgrenses av Draguillo-ravinen i nord og Guayadeque-ravinen i sør. Mot øst er det åpent landskap ned mot landsbyen Carrizal og havet. Ingenio er en av de eldste byene på Gran Canaria. Vann som kommer fra kilder i Guayadeque-ravinen, dannet i sin tid grunnlag for en utstrakt jordbruksvirksomhet på stedet, og førte på 1600-tallet til at en blomstrende sukkerproduksjon ble etablert. Sukkerfabrikkene er for lengst nedlagt, mens jordbruket lever videre. Nå er det først og fremst tomater som dyrkes her.

Attraksjoner og aktiviteter Maspalomas Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Maspalomas på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Maspalomas som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Attraksjoner og aktiviteter Maspalomas Gran CanariaMaspalomas er et veldig populært reisemål for familier. Tempoet er rolig og det finnes mange aktiviteter for barna. Her er det to vannparker med rutsjebaner, et tivoli og den fantastiske papegøyeparken, Palmitos Park. På stranden kan du ri på kamel ut til klippene. I gangavstand ligger også en av Gran Canarias populære golfbaner med 18 hull. Sørøstlige del av Maspalomas består av de velkjente sanddynene som delvis er fredet (naturreservat). Midtre og østlige deler består av lave ferieboliger (bungalower), golfbaner, parker og andre areal som er mer eller mindre klare for utbygging. Den nordvestlige del omfatter bydelen Sonnenland, mens søndre del kalles Las Meloneras. Her finnes flere luksushoteller, kasino og flere store kjøpesentre. Av attraksjoner kan nevnes fornøyelsesparken Holiday World og vannparken Aqualand. Meloneras huser også et kulturhus og et kongressenteer.

I Maspalomas ligger Faro 2, et sirkelformet shoppingsenter med restauranter, barer, bank, matvarebutikk og en del
kles- og turistbutikker med noe høyere kvalitet. Marked finner du i San Fernandos torghall i Maspalomas. Et tips
er å gå tidlig om morgenen før det blir for varmt og mens utvalget er best. Åpent onsdag og lørdag mellom kl. 08.30 og 13.30. Vil du ha pause fra sol og bad er det mange muligheter rett i nærheten. Aqualand som ligger i Maspalomas, er øyas beste badeland. Her er det blant annet bølgemaskiner, høye rutsjebaner og tunneler. Her koser barna seg uansett alder. Åpent daglig kl. 10-18. Entré: Voksne ca. 25 €. Barn ca. 17,50 €. Unngå å dra dit i helgene, da er køene ved de forskjellige aktivitetene lange.

Attraksjoner og aktiviteter Mogán Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Mogán på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Mogán som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Mens flere av Gran Canarias strender har askegrå, vulkansk sand, er den gylne sanden i Puerto de Mogán fraktet inn fra Sahara. Allikevel er det den lokale pulsen som mer enn noe annet skiller Puerto de Mogán fra de andre turiststedene lenger øst. Den insisterer på å ikke la seg overdøve av turismen. Fiskerne drar ut med garnene hver natt, og i båtbyggerverftet hamres og beises det. Om du shopper eller ikke på Mogáns marked er uvesentlig. Markedsløypen danner nemlig en flott liten sightseeingrunde gjennom den vesle byen. Fra strandpromenaden til yachthavnen der dyplilla bougainvilla gjør det ytterst pittoresk. Så må du gjennom båtbyggerverftet hvor du kan ta deg en pause side om side med de lokale båtbyggerne i en provisorisk kafécampingvogn. Til slutt kulminerer markedet ytterst på moloen der fyrtårnkafeen El Faro lokker med iskrem for de minste, og kanskje en velfortjent cerveza for de voksne. Lekrere kafébeliggenhet skal man lete lenge etter.

Attraksjoner og aktiviteter Moya Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Moya på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Moya som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Moya er verdt et besøk på grunn av den imponerende neoromanske kirken sin, som ble fullført i 1957, og også fordi byen er fødestedet til en av Spanias mest fremtredende, moderne poeter, Tomás Morales. Med beliggenhet på kanten av ravinen Barranco de Moya, kan denne imponerende sognekirken skryte av to tårn og innvendig finnes noen interessante skulpturer, inkludert en sedertreskulptur fra 1500-tallet som viser Virgen de la Candelaria som denne kirken er viet til. Rett overfor kirkeplassen står huset der Gran Canarias mest populære poet, Tomás Morales (1884-1921), ble født og vokste opp. I 1976 ble det omgjort til et koselig husmuseum, tilegnet livet og arbeidet til denne poeten – en utdannet lege – museet viser bilder, manuskripter, førsteutgaver, maleri, Remington-skrivemaskinen hans og mye annet. I dag organiserer dette museet også utstillinger av moderne kunst. Moya er også kjent for en av de mest populære kakene på øya, bizcochos lustrados (sukret sukkerbrød). Ikke dra før du har smakt dem eller kjøpt noen!

Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Las Palmas som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Attraksjoner og aktiviteter Las Palmas Gran CanariaDen kosmopolitiske hovedstaden på Gran Canaria er en livlig og pulserende by, med et tydelig spansk karakter, som ligger mellom to bukter. Her finner du mange utmerkede restauranter og tapas barer samt gode shoppingmuligheter (inkludert det gigantiske varehuset El Ingles), et vell av elegant arkitektur og en sjarmerende og historiske gamle byen som er vært å utforske. Las Palmas den kulturelle sentrum av øya, og et populært sted for dagsturister. Et alternativ til de populære strendene langs sørkysten, kan være den 3 km lange sandstranden Las Canteras som er beskyttet av en lagune, et ideelt sted for solbading. Langs stranden finner du en promenade med fortauskafeer og en flott utsikt over den nordlie kysten av øya.

I gamlebyen i Las Palmas finnes mange historiske bygninger og flere museer. Museo Canario har Kanariøyenes største samling gjenstander knyttet til urbefolkningens historie og kultur helt tilbake til før byen ble grunnlagt. Byfestivalen Fiestas de san Juan i slutten av juni måned hvert år er til minne om byens grunnleggelse. Karnevalet i februar og filmfestivalen er også begivenheter som pleier samle mye folk. Las Palmas har flere godt besøkte strender. Den mest kjente av dem er Playa de Las Canteras. Las Palmas har et livlig natteliv og det finnes et stort antall barer, nattklubber og diskoteker. Las Palmas er sammen med Santa Cruz de Tenerife, hovedstad i den autonome regionen Kanariøyene og hovedstad på Gran Canaria.

Bestill Leiebil til dine aktiviteter og attraksjoner på Las Palmas Gran Canaria


Attraksjoner og aktiviteter Playa del Ingles Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Playa del Ingles på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Playa del Ingles som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Playa del Ingles har en lang sandstrand som strekker seg fra San Agustin til Meloneras i Maspalomas, til sammen nesten 6 km. På det meste av denne strekningen består stranden av gul ørkensand (sanddyner) som over millioner av år er fraktet med vær og vind fra Saharaørkenen i Afrika. Langs hele strekningen fra San Agustin til Playa del Ingles går det en strandpromenade. Fra denne har man en fantastisk utsikt over sanddynene i Maspalomas. Playa del Inglés utgjør et kompakt triangel med basen mot stranden og San Agustin og Maspalomas på hver sin side. I
dette triangelet ligger hotell, butikker, utesteder og leiligheter side om side. Det kan være vanskelig å få god oversikt over området, så bruk gjerne de store kjøpesentrene Kasbah, Yumbo og Cita som ankerpunkter.

Om sommeren domineres stedet av engelskmenn og tyskere, mens i vinterhalvåret er det flest skandinaviske og finske
turister her. Man kommer ikke hit for å oppleve det genuine Spania, men for å feriere. Men det finnes en hel del man kan gjøre hvis man ønsker å komme hjem med flere ferieminner enn diskotekene, strendene, hotellbassenget og
shoppingrunder. Playa del Ingles er kjent som disko- og partystedet på Gran Canaria. Langs hovedgaten Avenida de Tirajana er det mange restauranter, barer og kafeer. Ellers finnes det meste av underholdningstilbud på shoppingsentrene, på stranden og ellers spredt omkring i byen.

Attraksjoner og aktiviteter Puerto Rico Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Puerto Rico på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Puerto Rico som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Havnen i Puerto Rico, som ligger ved siden av stranden, kan du velge mellom flere forskjellige båtturer: haifiske, sportsfiske, seiling og en tur med Europas største katamaran. Herfra går det også båt til Puerto de Mogán og Arguineguín. Et livlig shoppingsenter med butikker, restauranter, barer, puber og diskotek ligger innerst i dalen. Ved siden av ligger en vannpark med vannrutsjebaner. Puerto Rico var opprinnelig et lite fiskesamfunn, men på 1970-tallet tok de endelig i bruk det behagelige klimaet ved byggingen av flere hoteller.

Attraksjoner og aktiviteter San Agustin Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i San Agustin på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i San Agustin som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Playa de San Agustín er en veldig avslappende strand, mye roligere enn Playa del Inglés og Maspalomas. Besøkende som ønsker å komme seg vekk fra trengselen vil elske denne mørkfargede sandstranden – et sted der du har god plass til å breie deg ut, for ikke å snakke om å slappe av. Det blir litt travlere her i helgene når innbyggerne benytter seg av å ha et slikt behagelig og rolig sted utenfor døren. Denne stranden er omtrent 670 meter lang, den har en svak helning og er godt beskyttet mot bølgene. Dette skaper ideelle forhold for snorkling og dykking. Det er også noen utmerkede sjømatrestauranter på promenaden, i tillegg til et utvalg av kafeer, barer og butikker. Dusjfasiliteter finnes like ved stranden. Busser kjører til dette stedet og det er en parkeringsplass der.

Attraksjoner og aktiviteter San Bartolomé de Tirajana Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i San Bartolomé de Tirajana som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Attraksjoner og aktiviteter San Bartolome de Tirajana Gran-CanariaNår du beveger deg mot sentrum av øya på vei mot San Bartolomé de Tirajana, passerer du det store vulkankrateret Caldera de Tirajana ved begynnelsen av Barranco de Tirajana, som er overvokst med frodig vegetasjon. Den historiske lille byen San Bartolomé de Tirajana fungerer også som det administrative sentret for kystregionen av Maspalomas og Playa del Inglés, som gjør det til den største kommunen på Gran Canaria. Denne regionen er kjent for sine plantasjer med mandler, plommer, fersken og kirsebær, som brukes til produksjon av brennevin og likører. Disse fruktene er spesielle ingredienser i San Bartolomés spesialiteter Guindilla, en kirsebærlikør, og Mejunje, en søt blanding av honning, rom og sitron.

Byggingen av treskipssognekirken Iglesia de San Bartolomé startet i 1690, men den ble innviet neste tre århundrer senere i 1922. I interiøret har kirken trehvelvinger i Mudéjar-stil og en altertavle med bilde av Sankt Bartholomew i midten. Hver søndagsmorgen holdes det et marked i området rundt kirken. En annen kirke som finnes i San Bartolomé er Iglesia de Santiago de Tunte, viet til St. James. Hovedfestivalene i denne regionen feires den 24. august, dagen til San Bartolomé, og den 25. juli, dagen til Santiago – en stor feiring her og over hele øya.

Attraksjoner og aktiviteter San Nicolás de Tolentino Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i San Nicolás de Tolentino på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i San Nicolás de Tolentino som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Omgitt av skråninger overgrodd med kaktus og bambus, har denne miniatyr byen litt arkitektur av notatet, med unntak av Iglesia de San Nicolás kirke. Bygget i 1972 på tuftene av et gammelt kapell fra det 18. århundre, huser det noen interessante skulpturelle verk skapt av José Luján Pérez. Turistene strømmer til den nærliggende Cactualdea, en kaktus park med tusenvis av kaktus importert fra land som Mexico, Madagaskar, Guatemala og Bolivia, satt mellom palmer, drage trær og aloe. Det er også en Guanche Cave og en tradisjonell restaurant som serverer typiske kanariske retter. Et annet sted i nærheten er et stort amfi som brukes for lucha canaria (kanarisk bryting) anfall.

Attraksjoner og aktiviteter Santa Brigida Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Santa Brigida på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Santa Brigida som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Santa Brigida tilbyr besøkende en annen stor attraksjon: Wine Route. Den Lagares er første stopp for denne vinruten, som ligger i områder nær land Bandama vulkan. Det er totalt syv vinprodusenter. I samme område finner vi en herregård tradisjonell kanarisk stil og svært kort avstand funnet La Cruz del Ingles, mellom grensen av kommunene Santa Brigida og Las Palmas. Ruten fortsetter langs Caldera de Bandama, hvis navn kommer fra Daniel Van Dame, syttende århundre flamsk kjøpmann, og hvis du tar hovedveien når Monte Lentiscal, finner vi monumentet til vin landet, og vi kan smake på de berømte vinene del Monte, i en av de lokale vinprodusenter. Noen av disse vinene har benevnelsen. Oppstigningen til Caldera lar observere gårder dedikert til dyrking av druer, som ligger på lava terreng eller hva som er det samme: grus. Hver lørdag og søndag morgen i byen Santa Brigida åpner dørene til sin gård og håndverk markedet. Der lokalbefolkningen og besøkende kjøpe produkter av jorden, et utvalg av oster, country brød, syltetøy og honning og håndlagde kaker.

Attraksjoner og aktiviteter Santa Lucia de Tirajana Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Santa Lucia de Tirajana på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Santa Lucia de Tirajana som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Vaglende på toppen av bakken står Iglesia de Santa Lucía som ble bygget i 1898 på stedet til et tidligere 1700-tallskapell. Den imponerende kuppelen til kirken ligner mer på en moské når du ser på den fra avstand. Landsbyen Santa Lucía har også et lite, men bemerkelsesverdige museum, Museo del Castillo de la Fortaleza, som stiller ut arkeologiske funn fra omgivelsene, som kunstgjenstander fra Guanchene, landbruksredskap, lær-produkter og skjeletter.

Attraksjoner og aktiviteter Santa María de Guía Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Santa María de Guía på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Santa María de Guía som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Néstor Álamo House ligger på Calle San José og er et sted verdt å besøke. Dette er et hjem bygget i det syttende århundre. La Ermita de San Roque også en del av den historiske arven. Det ligger i homonymous torg i den øvre delen av byen. Det er en relativt moderne neoklassisk bygning, laget med kalk og murverk av landet. La Ermita de San Sebastián er et typisk kanarisk hermitage bygget i det sekstende århundre, og nylig restaurert i henhold til sin opprinnelige stil. Men hvis det du ønsker er å sette pris på de naturlige omgivelsene i byen, er det verdt å merke seg den spesielle naturreservat Heath, består hovedsakelig av laurbær, acebiños, lyng, fayas og granadillos.

Attraksjoner og aktiviteter Tejeda Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Tejeda på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Tejeda som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

De høye toppene i Tejeda tiltrekker seg naturligvis seriøse turgåere og klatrere, men dette området tilbyr også relativt korte og enkle turstier for å friste de mindre energiske til en behagelig spasertur i dette blendende vakre landskapet. Mens noen av disse turstiene er nye, er de fleste av dem Caminos Reales (kongelige stier), gamle stier som ble brukt av Guanchene – de første kjente innbyggerne på Kanariøyene – for å komme seg rundt i sentrum av øya. Landsbyen Tejeda er omgitt av maisåkre i terrasser, frukthager og grønnsakåkre og ligger omtrent 1000 m over havet. Den ligger i skråningen til et krater og har mange arkeologiske rester som graver, huler, helleristninger og malerier. Når mandeltrærne blomstrer de første to ukene i februar er Tejeda på sitt aller vakreste – en anledning som blir markert med den populære mandeltreblomstringsfestivalen.

Attraksjoner og aktiviteter Telde Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Telde på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Telde som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

La Montaña de las Cuatro Puertas, med relikvier fra før-spansk tid, ligger sør for byen halvveis mellom Telde og Ingenio, og er vel verdt et besøk. Beliggende på en bakketopp, som Guanchene anså som hellig, består Cuatro Puertas av et hovedkammer med fire store innganger, som huset nobiliteten i Telde, og også kan ha fungert som arbeidsplass for balsamererne deres. Telde har også den bredeste kyststripen på østsiden av øya med et bredt spektrum av strender – noen med sand, noen med småstein – som ligger på rekke og rad. I dette området finner du Agua Dulce, Del Hombre, Melenara og Salinetas… bare for å nevne noen.

Attraksjoner og aktiviteter Teror Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Teror på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Teror som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Den 8.september hvert år feires Fiesta de la Virgen del Pino (Festen for Jomfru Maria av pinjen), og pilegrimer fra hele øya kommer til Teror for å vise respekt til skytshelgenen. Denne festen er ikke bare den største begivenheten i regionen – den er også den viktigste religiøse festivalen på hele øya og feiringen pågår vanligvis i en hel uke. I nærheten av Basílica finner du torget Plaza Teresa de Bolívar, som er oppkalt etter konen til Simón Bolívar – Sør-Amerikas helt i frigjøringskampen – som hadde en bestefar som ble født i Teror. Til høyre for kirken ligger Casa Museo de los Patrones de la Virgen, en sjarmernede bygning bygd rundt en gårdsplass og møblert i 1700-talllsstil, med maleri, våpen, gamle bilder og antikke møbler som viser livsstilen til adelen på den tiden.

Attraksjoner Valleseco Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Valleseco på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Valleseco som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Valleseco er en av de våteste stedene på øya viser frodig vegetasjon som fremhever fayalbrezal og furuskog. Innenfor sine monumenter er kirken San Vicente Ferrer. På den annen side finner vi friområde av La Laguna en av sine mest verdifulle naturområder. Det interessante med navnet på denne byen, “Valleseco” – som bokstavelig betyr “tørr dal” – er at dette området har mer regn per år enn noe annet område på øya. Med unntak av Iglesia de San Vicente Ferrer som har et originalt kapell fra den første halvdelen av det 17. århundre, og Laguna de Valleseco (Vallesecolagunen), som fylles med ferskt vann i løpet av vintermånedene og som nylig gjennomgikk et viktig miljørestaureringsprogram, virker det ikke som denne stille landsbyen i fjellene har stort mer å tilby. Men den er et sentrum for landbruksaktivitet. I vintermånedene gjør mange trekkfugler, inkludert egretthegre, dette området til sitt midlertidige hjem.

Attraksjoner og aktiviteter Valsequillo Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner i og aktiviteter Valsequillo på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Valsequillo som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Det historiske sentrum av Valsequillo og det omliggende nabolaget forteller mye om regionens historie, som du kan lære mer om fra Iglesia de San Miguel Arcángel, det tidligere Cuartel de Caballería de Colmenar (kavalerihovedkvarteret), distriktet Tenteniguada ved foten av Roque del Saucillo og hulene av før-spansk opphav. Fra Mirador del Helechal, kan du nyte et utmerket utsiktspunkt med super utsikt over de bratte klippene og slettene med jordbærplanter og blomster. Dette området er også kjent for gastronomien sin, særlig for sine tradisjonelle ostespesialiteter, viner, jordbær, mandler og andre landbruksprodukter, alle kan best kjøpes på det berømte søndagsmarkedet. Populære fiestaer i denne regionen inkluderer Almendro en Flor (i januar og februar når mandeltrærne står i blomst) og Fiesta del Caballo (hestefestival) den 1. mai. Ferske landbruksprodukter og utsøkt mat i sjarmerende landlige omgivelser… det er hva Valsequillo kan tilby!

Attraksjoner og aktiviteter Vega de San Mateo Gran Canaria
Oversikt over attraksjoner og aktiviteter i Vega de San Mateo på Gran Canaria i Spania. Har du tips til attraksjoner og aktiviteter i Vega de San Mateo som vi burde ta med i denne oversikten, vennligst tips oss om dette.

Berømt for sine store krøtter og landbruksmarkeder som holdes hver helg, har det nærmest blitt en tradisjon for mange innbyggere i Las Palmas å gjøre sine ukentlige innkjøp av fersk frukt, grønnsaker og urter, i tillegg til ost og andre lokale spesialiteter på disse markedene. Verdt å besøke i sentrum av San Mateo er byens hovedattraksjon, Museo Etnológico La Cantonera, der et 300 år gammelt gårdshus har blitt forvandlet til et etnografisk museum, som dokumenterer hverdagen i det kanariske livet i fortiden. Samlingen inkluderer alle slags historiske landbruksting, keramikk, møbler og gårdsutstyr. Ettersom det også ligger en bra restaurant på dette stedet, kan det bli ganske travelt her i helgene. Her ligger også en kirke med en 1700-talls statue av San Mateo – sankt Matteus – byens skytshelgen.

Bestill Leiebil til dine aktiviteter og attraksjoner på Gran CanariaLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *