10 tips for problemfritt bilutleie på Gran Canaria

Bilutleie bransjen er en av de tre største bransjene som opplever flest klager i forbindelse med ferie. Tusenvis av nordmenn reiser til Gran Canaria hvert år, og har behov for leiebil. Vi skal i denne artikkelen gi deg ti gode tips for et problemfritt bilutleie på Gran Canaria, slik at du kan fokusere mer på å nyte ferien, og bruke minst mulig tid på eventuelle bilutleie problemer.

#1 Bestill kun grunnpakken

Hemmeligheten for å spare penger på leiebil på Gran Canaria er å kun bestille grunnpakken. Bilutleieselskapene gjør det meste av sin fortjeneste ved å selge deg tilleggene, som ofte er dyrt. Spesielt bør du ignorere press fra bilutleieselskapet for å kjøpe deres kollisjonskade forsikring ( CDW ) eller ” super ” CDW forsikring , som vil dekke ” overflødig” , vanligvis 500 – 1000 Euro , som ikke dekkes av den grunnleggende forsikring . Vurderer du likevel ekstra forsikring, sjekk dine egne personlige reise og skadeforsikringer først, og se hva som er dekket, før du eventuelt takker ja til en ekstra forsikring. Det er fordeler ved å bestille fullforsikringene, man slipper depositum, og man har null ansvar ved eventuell skade på bilen. Skal du ha leiebil i en lengre periode kan denne forsikringen bli gunstig. En slik forsikring ligger hos de fleste bilutleieselskapene på rundt 100 Euro.

#2 Bruk søketjenester eller bilutleiemeglere ved bestilling av leiebil på Gran Canaria

Bruk nettsider www.leiebilgrancanaria.no, eller www.leiebilispania.no for å sjekke leiepriser først, men også se på nettstedene til de store aktørene direkte, som Centauro , Goldcar og Europcar . De kan ha tilbud som gjør dem like billig som meglere, og booking direkte kan ha sine fordeler. Hold deg leiebilselskaper på Gran Canaria som har egne avdelinger på de store flyplassene, ikke bare er det mer praktisk, men som oftest billige også.

#3 Ta med dine egen GPS og barneseter fra Norge

Vi testet kostnadene ved å leie en GPS for en uke på Gran Canaria med Hertz, og ble bedt for 80 Euro for en uke. Så å ta med seg sin egen GPS når du skal på ferie er en god løsning. Har du ikke GPS fra før, kan du også kjøpe det i en av de mange elektrovarehusene på Gran Canaria for samme prisen som det koster å leie. Når det gjelder barneseter er det litt mer vanskelig. For her trenger du det ofte med en gang når du skal hente bilen. Har du eget barnesete, så ta det med deg. Prisene på dette er ofte mye lavere enn hva leiebilselskapene på Gran Canaria tar, i tillegg er det mulig å kjøpe barneseter på Gran Canaria for en mye lavere pris enn hva det koster å leie.

#4 Undersøk drivstoffpolitikk og kjørelengde

Før du gir fra deg dine kredittkortdetaljer, les selskapets drivstoffpolitikk. Et økende antall bilutleieselskaper i Spania insisterer på en full – til – tom drivstoffpolitikk på utleie som varer mer enn tre eller fire dager. Du betaler for en full tank med drivstoff og kan deretter bringe den tilbake tom, noe som er bra i teorien, men hvis du ikke bruker bilen mye du vil ende opp med å betale for tre fjerdedeler av en tank med drivstoff som du ikke vil bruke.

#5 Ta forhåndsregler – merk alle skader med video eller bilder

Dette er det avgjørende når du har fått nøkkel til leiebilen og skal hente den. Før du kjører av gårde med bilen, gå rundt bilen og se etter eventuelle skader og merker selv små riper. Ta video og bilder av hele leiebilen, utvendig og innvendig. Sjekk at reservehjulet er der. Sjekk at bilen har full tank, og registrer kjørelengde, hvis den er begrenset i leiebilavtalen. Når du har merket eventuelle skader og riper på et ark, få noen fra bilutleieselskapet til å signere det – selv om det er litt stress, så er det en god sikkerhet for deg. Hvis du ikke gjør det er det ingenting i veien for at bilutleiefirmaet hevder at du forårsaket skaden på bilen i slutten på leieforholdet.

#6 Sjekk kontoutskriften

Sjekk din kontoutskrift noen dager senere for å sørge for at lovet drivstoff betalinger og overskytende kostnader er returnert, og holde et øye senere om at ingen ekstra betaling har blitt trukket fra din konto.

#7 Hvilke bilutleiefirma bør du bruke?

Bruker du søketjenester som du finner under her, eller andre online bilutleiemeglere, det viser seg oftest å være den billigste måten å bestille bilutleie på Gran Canaria. Dette er fordi de henter inn priser fra de store seriøse selskapene, og på den måten kan du velge hvilket selskap, type leiebil, og til hvilken pris du selv ønsker ut ifra tilbudene. Det som kan være lurt å sjekke er om du har egne rabatter gjennom jobben, medlemsklubber, kredittkortet eller annet som du er medlem av som gir deg rabatt hos noen av de store bilutleiefirmaene på Gran Canaria.

Søk og bestill bilutleie på Gran Canaria#8 Liten eller stor leiebil?

De mest populare bilene er de minste, dette er fordi at folk flest tror at de er de rimeligste. Det ikke mange vet er at det kan lønne seg å bestille en mellomstor bil, husk at hele familien skal sitte godt i ferien på Gran Canaria, uten a måtte ha bagasjen på fanget. Forskjellen vil uansett ikke vaere stor i pris, men du vil oppnå en mye bedre kjøreopplevelse for hele familien.

#9 Ekstra sjåfør?

Noen bilutleieselskaper tar ekstra betalt for en tilleggs sjåfør av leiebilen. Dette er pga av ekstra forsikringskostnader for leiebilselskapene ved flere sjåfører av leiebilen. Hos de aller fleste er dette inkludert i prisen. Selv om det er inkludert i prisen hos de fleste, så er det et par ting du ma huske på. Det vil koste ektra hvis ekstra sjåføren av bilen er under 25 år, i tillegg vil det og koste ekstra hvis ekstra sjåfør har hatt førerkort i under 2 – 5 ar avhengig av bilutleieselskap.

#10 Leiebil i høy og lavsesong på Gran Canaria

På Gran Canaria er det sesong hele året, og prisene på leiebil varierer lite i forhold til fastlandet i Spania, hvor det er billig om vinteren og dyrt i sommerperioden. Likevel om vil man uansett få billigst leiebil på Gran Canaria ved å bestille så tidlig som mulig. Gjør det til en rutine å bestille leiebil samme dag som du bestiller flyreisen. Dette er mye billigere enn å bestille i siste liten eller ved oppmøte på flyplassen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *