Spørsmål & Svar

For å hjelpe deg med eventuelle spørsmål i forbindelse med din leiebil på Gran Canaria har vi forberedt noen av det mest spurte spørsmålene nedenfor.

1. Hva er inkludert i min billeie på Gran Canaria?
Svar: Hva som er inkludert i din billeie på Gran Canaria kan variere fra bilforhandler til bilforhandler, men som regel inneholder de følgende: ubegrenset kilometer, ansvarsforsikring, skadeforsikring, tyveriforsikring, beliggenhetsgebyr og lokal skatt. Hva din billeie inkluderer er vist på din kupong og er nevnt i bestilling.

2. Hva må jeg ha med for å hente leiebilen på Gran Canaria?
Svar: Når du skal hente bilen må sjåføren ta med bestillingsbekreftelsen, gyldig førerkort og ett kredittkort i hovedsjåførens navn, og pass.

3. Jeg kan ikke finne bilen jeg ønsker å leie
Svar: Utleieselskapene kan ikke garantere eksakt merke og modell på bilen du får, men du er garantert en bil i den gruppen du booker, dvs samme størrelse/kategori.

4. Kan jeg leie en bil hvis jeg ikke har kredittkort?
Svar: De fleste utleieselskapene krever et kredittkort i hovedsjåførens navn.

5. Trenger jeg et fullt norsk førerkort?
Svar: Ja det er viktig at du tar med et norsk førerkort. Uten dette kan ikke utleieselskapet levere ut bilen. Du må ha hatt førerkort i minimum 1 år. Les mer om førerkortregler leiebil Spania

6. Når er det best å bestille leiebil på Gran Canaria?
Svar: Det er best og reservere bilen på Gran Canaria snart du vet ankomstdato og tid. Jo lengre du venter, jo dyrere blir det i de fleste tilfeller, akkurat som med fly og hotell. Bestiller du kun noen dager før ankomst er etterspørselen større og selskapene setter opp prisene for og utjevne etterspørselen.

7. Hva er minimum aldersgrense – og maksimumalder for å leie en bil på Gran Canaria ?
Svar: Det er forskjellig fra land til land og fra utleiefirma til utleiefirma. Du vil bli opplyst om aldersbegrensning ved din bestilling, det vil også være vist på din bestillingsbekreftelse. Les mer om aldersgrense leiebil Spania

8. Hvordan er drivstoff rutinene?
Svar: De fleste utleiefirmaene vil levere bilen med en full tank drivstoff og du skal derfor returnere bilen med en full tank. (De fleste bilforhandlere vil ta et sikkerhetsdepositum for drivstoff når du henter bilen). Hvis du ikke leverer bilen med en full tank vil bilforhandleren kreve deg for penger slik at tanken blir full, samtidig som de vil kreve deg et gebyr for å fylle på drivstoff. Dette vil føre til større kostnader, så vi anbefaler deg at du leverer bilen med en full tank. Noen av bilforhandlerne tilbyr deg å betale for en tank med drivstoff når du henter bilen, slik at du kan levere igjen bilen med en tom tank. Det finnes også forhandlere som gir deg en full tank og tar lokalt betalt for det, da kan du levere igjen bilen med en tom tank. Hvis du leier bilen for 3 dager eller mindre kan du opplyse om dette ved bestillingen i tilfelle de kan utarbeide en annen drivstoffplan for deg. Vi vil alltid gi deg opplysninger om drivstoff på din faktura, slik at du kjenner bilforhandlerens rutiner.

9. Hva skal jeg gjøre hvis jeg har vært involvert i en ulykke?
Svar: I tilfelle det skulle hende mekaniske problemer eller en ulykke som involverer leiebilen din er det viktig at du straks tar kontakt med utleieselskapet (innen 24 timer). Hvis det har skjedd en ulykke skal man ringe politiet og få skrevet en politirapport, samt få alle opplysninger om en tredje part hvis det er involvert. Når du leverer bilen til utleieselskapet skal man fylle ut en ulykkesrapport. Utleieselskapet skal avgjøre om bilen skal erstattes eller repareres.

10. Hva skal jeg gjøre når jeg returnerer bilen?
Svar: Når du skal levere inn bilen er du nødt til å vise fram dine papirer til bilforhandleren. Dette vil inneholde opplysninger om kilometer stand og enhver skade som var på bilen da den ble hentet. rentalcars.com anbefaler på det sterkeste at du sjekker over bilen sammen med en representant fra utleiestedet når du henter bilen, slik at du kan sjekke over enhver skade før du skriver under på dokumentene. Dette vil spare deg mange problemer når du skal levere inn bilen. Du vil deretter motta en kopi av dokumentasjonen fra bilforhandleren til å ta med deg – vennligst behold denne.

11. Hvordan regner dere utleiedagene?
Svar: Bilutleie opererer over et 24 timers tidsrom, hvis du ønsker å leie en bil fra kl 10.00 mandag morgen til kl 10.00 morgen tirsdag er dette regnet som 1 dag. Hvis du leier bilen fra kl 10.00 mandag morgen til kl 13.00 tirsdag ettermiddag du har overskredet 24 timers tidsrommet, blir dette regnet som 2 dager. Husk derfor å sjekke dine tider nøye ved din bestilling siden det kan ha stor innvirkning på prisen.

12. Hvorfor bestille gjennom www.Leiebilgrancanaria.no?
Svar: Vi sammenligner priser fra mange bilutleieselskaper. Dette sikrer deg garantert laveste pris.

13. Er det best å bestille leiebil på Internett?
Svar: I de fleste sammenhenger er det billigere å bestille på internett ettersom utvalget er større og prisene lavere. Du kan bruke vår søkemotor som sammenligner priser fra flere selskaper.

Lenker relatert til leiebil på Gran Canaria
Slik får du billigst og best leiebil
Severdigheter Gran Canaria
Leiebil Gran Canaria erfaringer
Tips om leiebil i Spania
Fakta om Gran Canaria
Bilutleie tips
15 Tips for billig leiebil på Gran Canaria
Turistinformasjon og turistkontor Gran Canaria
Gran Canaria attraksjoner og aktiviteter
Norsk bilutleie på Gran Canaria
Billig leiebil Gran Canaria
10 Tips til problemfritt bilutleie Gran Canaria
Gran Canaria Guiden
Erfaringer ved leiebil i Spania
Trafikkinformasjon fra Spanske veimyndigheter
Bompenger og bomavgift i Spania
NAF lignende organisasjon i Spania
Nyttig informasjon om Spania
Informasjon om motorveier og flyplasser i Spania